Facebook pagina Dorus Rijkersgroep
Home
      disclaimer
Activiteiten

De Dorus Rijkersgroep is een zeer actieve scoutinggroep. Naast de normale opkomsten en zomerkampen organiseren we de enige echte MidWinterHike en natuurlijk onze nieuwjaarstraditie Oranjerats.

Triton Survival Run

De drie verenigingen, gehuisvest in clubgebouw Triton, organiseren gezamenlijk de survival wedstrijd. De eerste run werd gehouden in 2007 en ook dit jaar zal er een survival run georganiseerd worden. De run is voor alle leden toegankelijk en afhankelijk van de leeftijd word je ingedeeld in 1 van de drie categorien. Tijdens het parcours kom je zo’n 25 tot 40 hindernissen tegen, afhankelijk van de categorie waarin je mee doet. Deze hindernissen verschillen in moeilijkheidsgraad en zullen door iedereen overwonnen moeten worden. Dit jaar kunnen ook vriendjes, vriendinnetjes, broertjes, zusjes, papa’s, mama’s e.d. meedoen. Deelname aan de Triton survival run is voor leden gratis, voor niet-leden is het 2 euro per persoon.
Voor meer informatie, zie Triton Survival Run

Mid Winter Hike

De MidWinterHike is een tweedaagse looptocht waar ook scouts van andere groepen zich voor in kunnen schrijven. Anders dan de naam doet vermoeden vindt dit evenement meestal plaats in het voorjaar. Dit omdat het aantal deelnemers dan vele malen hoger ligt dan voorheen, toen de MWH nog in de barre winter werd gehouden. In groepjes van twee of drie leggen de scouts een route af, van post naar post. Ze maken hierbij gebruik van verschillende routetechnieken, dragen hun eigen bagage en slapen 's nachts in tenten. Tijdens de looptocht zijn er ook allerlei vragen en opdrachten die beantwoord moeten worden. Aan het eind van de tweede dag wordt het winnende koppel (of troppel) bekend gemaakt!
Voor meer informatie, zie midwinterhike

Oranjerats

Oranjerats is de nieuwjaarstraditie van de DorusRijkersgroep. In het eerste weekend van januari wordt er een 1- of 2-daagse activiteit georganiseerd waaraan al onze speltakken deelnemen. De naam van dit evenement komt van de maaltijd die hen iedere jaar weer voorgeschoteld wordt…. Iedere Oranjerats heeft weer een ander thema, voorbeelden zijn Lord of the Rings, Elfstedentocht of Televisie. Kortom, een mooie manier om het nieuwe jaar in te luiden!!

Schoolsport

Dit jaar heeft de Dorus Rijkersgroep zich opgegeven als een van de verenigingen waaruit de kinderen kunnen kiezen bij schoolsport. Dit is ook enthousiast gedaan door de jonge leerlingen, want we mogen komend seizoen ruim 20 kinderen verwachten die we kunnen laten zien waar onze waterscouting groep voor staat en hoe leuk het is om te roeien en zeilen. Speciaal voor deze groep kinderen zijn er dit jaar 2 extra lelievletten het water in gegaan. Hier hebben de leden van de Dorus Rijkersgroep keihard voor gewerkt. Vooral de stafleden die de schoolsport kinderen gaan leiden, want dit team is daarvoor speciaal samengesteld. Zo zal het komend seizoen een druk komen en gaan zijn op het water in de haven.