Facebook pagina Dorus Rijkersgroep
Home
      disclaimer
Actualiteiten & Nieuws

De Dorus Rijkersgroep uit Oss is een actieve vereniging. Hieronder zie je waar de groep
op dit moment mee bezig is.

Sinterklaasopkomst welpen

update 03-12-2011

Vandaag met de welpen een leuke Sinterklaasopkomst met de welpen gehad in de gymzaal. We waren begonnen met een cadeautjesestafette, waarbij ze zo snel mogelijk het cadeautje over het parcours moesten brengen. Nadat de winnaar bekend was, hebben we de zaal omgetoverd tot een Apekooi. Plots werd er op de deur gebonkt en kwam zelfs Zwarte Piet een bezoekje aan ons brengen. Samen met Zwarte Piet hebben we diverse potjes Apekooi gedaan. Na het Apekooien nog een potje trefbal en stuiterbal gedaan. De tijd vloog voorbij, want om 12.00 stonden de ouders al weer te wachten. Voor dat de welpen konden gaan omkleden deelde Zwarte Piet deelde eerst nog een lekker chocoladeletter uit aan iedereen. Kijk snel de foto's van deze opkomst in het welpen-fotoalbum.

Welpen

update 26-11-2011

Na zes leuke opkomsten was het vandaag de laatste opkomst van het Buitenschoolse Net voor de welpen. Wij zelf hebben het heel erg leuk gehad en hopen dat de kinderen dit ook zo hebben ervaren! We zijn verheugd om te mogen mededelen dat we inmiddels al wat inschrijvingen hebben ontvangen via het Buitenschoolse Net!

Buitenschools Net

update 15-10-2011

Voor de welpen is vandaag de eerste opkomst met het Buitenschools Net geweest. Voor de opening van de opkomst moesten we nog snel even wat extra zitruimte creeren, want het zijn vandaag wel erg veel kinderen. Het was een geslaagde dag waarin we veel spelletjes buiten in het zonnetje hebben gedaan.

Overvliegen

update 30-08-2011

Komende opkomst op zaterdag 3 oktober zullen de welpen en zeeverkenners een gezamenlijke opkomst draaien. Na het spelprogramma zullen de oudste welpen overvliegen naar de zeeverkenners. De oudste zeeverkenners gaan hun vertrouwde bakken ook verlaten en stromen door naar de Wilde Vaart.

Start opkomsten

update 22-08-2011

Na een aantal weken zomervakantie is het weer zo ver. We beginnen weer met de opkomsten en hebben er allemaal veel zin in. De verkenners beginnen op 27 augustus weer met de opkomsten, de welpen beginnen op 3 september. Tot dan!

En weer thuis

update 16-07-2011

Gisteren kwamen de welpen en verkenners weer terug van het groepskamp, vandaag is ook weer de leiding huiswaarts gekeerd. Ondanks dat de weergoden ons niet altijd goed gestemd waren hebben we met z'n alleen een zeer leuke week gehad! Nu een paar weken genieten van de zomervakantie zodat we in September weer kunnen beginnen met nieuwe opkomsten!

Het is bijna zover!

update 07-07-2011

Nog twee nachten slapen, en dan vertrekken we met ons welpen en verkenners naar het verre noorden... Het zomerkamp komt eraan! Spannend, waar zullen we heen gaan?

Midwinter Hike 2011

update 12-05-2011

Het was een succes! De midwinterhike 2011, oftwel het lenteloopje is goed bevallen door de deelnemers en de leiding. Met temperaturen van richting de 30 graden was het wel een hele warme hike. De deelnemers hadden het hierdoor zwaar te verduren midden op de drunense duinen zonder beschutting van de zon. Gelukkig waren er ook veel bospaden waar de schaduw opgezocht kon worden. Na twee dagen hiken keerde iedereen als winnaar weer naar huis! Kijk hier de foto's van de midwinter hike 2011.

Oranjerats

update 17-01-2011

Een heerlijke oranjerats en een leuke dag! foto's zijn hier te bekijken: link

ReŁnie

update 04-01-2011

De Dorus Rijkersgroep bestaat 65 jaar en speciaal daarvoor gaan we een reŁnie houden voor alle oud Dorus Rijkersgroep leden! Dus kijk snel op de reŁnie pagina voor meer informatie.

Nieuwe Doruske!

update 17-11-2010

Hij is weer terug van weggeweest, onze vertrouwde Doruske! Lees over het laatste nieuws, de plannen en verhalen van alle speltakken op de doruske pagina

Einde zomerseizoen

update 22-10-2010

Het zit er weer op, de zeilen worden opgedoekt, de boten leeggehoost en de tuigage losgemaakt voor het vervoer naar Triton. Een mooi zomerseizoen gehad en de tijd voor onderhoud is weer aangebroken. Gelukkig zijn we nu met veel zeeverkenners, 24 in totaal, mede door een grote groep die overgevlogen is van de welpen. Deze nieuwe verkenners zijn druk bezig met de gebruiken van de verkenners te leren. Ze worden binnenkort geinstalleerd en dan moeten ze al het een en ander weten over de groep, scouting en zeilen. Enkele oud verkenners, nu wilde vaart, hebben hun MLB roeien gehaald en gaan nu beginnen aan het MBL zeilen. Zo komt het toch nog goed :) Succes met de winter en het onderhoud!

Zeilseizoen 2010!

update 18-03-2010

Het is bijna zover, het zeilseizon zal binnen enkele weken weer kunnen beginnen. De drie boten die dit winterseizoen zijn onderhouden zijn bijna klaar. 1 Vlet is al af en zal komende opkomst op de trailer worden gezet om als display te dienen tijdens de vossenjacht in de stad. Hierna kan hij meteen het water in en is het begin gemaakt. Hopelijk kunnen we halverwege april al lekker zeilen op de maas!

Triton Survival Run

update 05-10-2008

Zaterdag 4 oktober vond de 2-de Triton Survival Run plaats. Samen met de RBO hebben we deze survivalwedstrijd georganiseerd. Onze welpen en zeeverkenners deden allemaal mee, net als 2 teams van 16+ jaar. Op de route waren 26 opdrachten neer gezet, de ene makkelijk, de ander wat zwaarder. Voor de 16+ leeftijdscategorie was er op Triton zelfs een klein hindernisbaantje opgebouwd. Het weer hielp zeker mee, want op enkele drupjes tijdens het opbouwen na was het de hele tijd droog. De uitslagen en foto's zijn elders op de site nog na te kijken.

Triton Survival Run

update 07-09-2008

De drie verenigingen, gehuisvest in clubgebouw Triton, organiseren gezamenlijk de sTriton Suvival run wedstrijd. Ook dit jaar zal er een survival run georganiseerd worden en wel op 4 oktober 2008. Zie ook de speciale pagina onder Onze Groep

korte up-date

update 02-06-2008

De zomer begint lekker op gang te komen, tijd weer voor een korte up-date. De schoolsport is net weer afgelopen, het zomerkamp voor de welpen en de verkenners begint er weer aan te komen. De platbodemwedstrijd hebben we met een tweede plaats net niet gewonnen, volgend jaar gaan we hier zeker eerste worden. Verder is er nog een gloednieuwe grote legertent aangeschaft, zodat alle verkenners van de zomer droog op kamp kunnen. De loodsen en de Wilde Vaart zijn net terug van een zeer geslaagd weekend bij de Walibi Fundays. Dit krijgt volgend jaar zeker een vervolg.

Mid Winter Hike 2008

update 14-04-2008

Het weekend van 5 en 6 april vond weer de jaarlijkse Mid Winter Hike plaats. Een totaal aantal van 12 koppels begon de 2-daagse looptocht bij de veerpont van Cuijk. Door middel van diverse soorten routebeschrijvingen werd de weg gevonden langs een aantal posten met als laatste post een survivalbaan. Hierna was het nog een paar kilometer lopen naar het overnachtingspunt in Mook.
Zo slecht als het weer zaterdag was, zo goed was het zondag. Het zonnetje maakte het lopen een stuk makkelijker en wellicht de pijn aan de voeten iets minder.
Via de Mookerheide, Molenhoek en Malden kwamen de meeste koppels al lopend terecht bij het eindpunt in Nijmegen. Hier werd door de organisatie snel de einduitslag uitgerekend zodat de winnaars bekend gemaakt konden worden.
Nadat alle koppels naar huis waren en de natte spullen uitgehangen werd het weekend door de staf natuurlijk afgesloten met... friet.

Saalvoetbaltoernooi gewonnen.

update 30-03-2008

29 maart werd de zesde editie van het Saalvoetbaltoernooi gehouden. De Dorus Rijkers was in sporthal De Ruivert met drie teams vertegenwoordigd, de Wilde Vaart met "fc spartanen", de Loodsen met "prorus domoteam" en de Meesterschap met "die mannshaft". Evenals vorig jaar moest het prorus domoteam het in de kwartfinale opnemen tegen die mannshaft, waarbij natuurlijk die mannshaft glansrijk wist te winnen. De halve finale en de finalewedstrijd wist die mannshaft ook te winnen waardoor het team voor het tweede jaar achtereen KAMPIOEN is geworden van het toernooi. Of het aan de superieure coaching, de gesponsorde shirts of de overmacht aan lichamelijke overredingskracht heeft gelegen is bij de coach niet bekend. Wel dat we bij winst volgend jaar de beker mogen houden. Het feestje naderhand bij scouting de Saal was ook weer erg gezellig. Voor foto's klik hier.

Start zeilseizoen

update 27-03-2008

Eind maart en het sneeuwt in Nederland, het water in de maas staat 2 meter lager en onze boten liggen al bijna allemaal in het water. Toch zullen we nog niet snel gaan varen aangezien er nog geinstalleerd moet worden, en de MWHike gelopen moet worden. Hopelijk zal dan de sluis gerepareerd zijn en de waterstand weer naar het normale peil terugkeren. Het schijnt dat ze ook een keer bijna al het water weglaten lopen, wat een apart gezicht zal dat zijn!

Oranjerats 2008

update 05-12-2007

Ja! Hij komt er weer aan, de oranjerats. Deze keer georganiseerd door de Wilde Vaart, en ze zijn er al druk mee bezig. Volgens bepaalde bronnen sommige iets meer dan anderen maar volgens mij gaat het helemaal goed komen. Dus hou alvast 5 en 6 januari vrij voor een lekker gezellig weekend oranjerats!

Mid Winterhike 2008

update 07-11-2007

Op 5 en 6 april is het zover! Het is dan weer tijd voor de jaarlijkse Mid Winterhike. Zet deze datum alvast in je agenda. Meer informatie volgt snel op mwh.dorusrijkersgroep.nl!

Start Winterseizoen

update 20-10-2007

De boten zijn er vandaag uitgegaan, tenminste de 3 vletten en schouw die er nog in lagen. De andere 2 boten waren er al eerder uit gehaald en zitten nu al netjes in de verf! De tijd van het schuren, lakken en verven is weer aangebroken. Maar gelukkig ook de tijd van de grote bosspelen en de warmte worstebroodjes :).

Dorus Rijkersgroep Forum

update 13-09-2007

Nieuw, nieuw, nieuw, de Dorus Rijkersgroep heeft vanaf nu ook een mooi digitaal forum! Te bereiken vanaf het menu wat hier links staat. Meld je aan en meng je in de discussies, of lees wat voor evenementen er binnekort zijn.

Na de zomervakantie

update 31-08-2007

We zijn weer begonnen, eindelijk weer eens het water op met de zeeverkenners. Dit was meteen ook de afscheidsopkomst van het hele kader! 6 Zeeverkenners gingen over naar de Wilde Vaart, zodat er 8 verkenners overbleven. Maar gelukkig zijn er ook al een hoop nieuwe aan het kijken, en volgens mij vinden ze het wel leuk en blijven ze. De verkenners zitten net weer op het water en de staf denkt al vooruit naar het winterseizoen en onderhoud, zo is gisteren alvast de onderkant van de otter geschuurd en in de silverbottom gezet!

Website update!

update 09-08-2007

Onze lelievletten en lelieschouw hebben nu ook een mooi plekje op de website. Bij 'onze groep' onder 'de vloot' staan alle vletten en de schouw netjes afgebeeld met wat info erbij.

Betonverf (2)

update 16-06-2007

De onbekende schenker van de betonverf is nu wel bekend. De verf was geregeld via Jeroen Haring. Hartelijk dank hiervoor!

Scouts Info Webcheck: een 8!

update 15-06-2007

Omdat sindskort onze nieuwe website weer actief is en goed gebruikt wordt, hebben we deze opgegeven voor de Scouts Info (Scouting Magazine) Webcheck. Met trots kunnen we mededelen dat het eindoordeel een 8 is! Zodra wij het Scouts Info Keurmerk ontvangen gaan wij deze zo snel mogelijk op de site plaatsen! Enkele hoogtepunten uit het juryrapport: "De navigatie is zeer duidelijk, je kunt ook goed zien waar je bent binnen de site." "De agenda is lekker duidelijk en ook de teksten zijn goed geschreven." "Het plaatsen van het groepsblad op de site is altijd een pluspunt!"

Dorus leent uit aan Avans

update 06-06-2007

De Dorus Rijkers Groep heeft Wim Hoezen, student aan Avans Hogeschool, een complete tuigage van een vlet te leen gesteld, dit omdat zij voor school een zeilauto moesten bouwen. Met het grootste zeil oppervlak en beste ontwerp van de deelnemers gaan ze voor het winnen van de wedstrijd.

Betonverf

update 03-06-2007

Door een nog onbekende schenker is zaterdagochtend een tas vol met betonverf en grondverf achtergelaten in de zeeverkennersruimte. We zijn hier erg blij mee en willen graag de persoon bedanken, dus maak jezelf maar bekend :).

Triton Survivalrun

update 02-06-2007

Op zaterdag 2 juni waren alle leden van de Kako, RBO en Dorus Rijkersgroep uitgenodigd om mee te doen aan de Triton survivalrun. Deze survivalrun vond plaats bij de geffense plas en in het parcours waren allerlei hindernissen aanwezig die je zo snel mogelijk moest zien te overkomen. De lengte van het parcours was afhankelijk van de leeftijdscategorie zodat iedereen kans heeft om te winnen.
En het was een hele leuke maar ook zware dag geworden. Er werd hard gelopen voor de eerste plek en deze winnaars hebben een prachtig Triton survivalrun t-shirt mogen ontvangen. Voor de uitslagen kan je hier klikken.
Lees voor meer informatie de Survivalrun brief.

Open Dag

update 28-04-2007

Op zaterdag 28 april houdt de Dorus Rijkers groep een open dag voor geÔnteresseerde ouders en kinderen. Alle belangstellenden uit de regio zijn van harte welkom om kennis te maken met het scoutingspel en in het bijzonder met de activiteiten van een waterscouting groep. Dit wordt georganiseerd in en bij het splinternieuwe clubhuis “Triton” van de scoutinggroep aan de Bergsche Hoevepad 21, achter de S.V. Ruwaard sportvelden. Iedereen mag meedoen met de diverse activiteiten: kampvuur stoken, pionieren, klimmen, tokkelen, luchtkussen springen en diverse andere spellen. De Open Dag duurt van 10.00 tot 14.00 uur. (Voor leden is de aanvangstijd 09.30)
Voor de flyer en de poster klik hier

Nieuwe Buitenboordmotor

update 26-04-2007

Omdat de oude buitenboordmotor nodig aan vervanging toe was, en de zeeverkenners graag een betrouwbare buitenboordmotor wilden hebben is een nieuwe aangeschaf. Het is een mooie honda 10 pk geworden. Hij zal eerst rustig ingevaren worden alvorens zijn eerste service beurt te ondergaan. Klik voor een foto van dit mooie stukje techniek hier.

Saal Voetbaltoernooi

update 22-04-2007

Jongens en Meiden, het Saal Voetbaltoernooi was dit jaar gehouden op 21 april 2007 en is gewonnen door het 'Mannschaft' team van de Dorus Rijkersgroep! Eindelijk hebben we dan toch die beker gewonnen. Het was spannend in de halve finale want er moesten pennalty's genomen worden. Gelukkig kon iedereen van het mannschaft scoren en hield de keeper er 1 tegen. De finale was met een mooie score van 3-0 behaald. Foto's kun je hier bekijken.

Nieuwe Huisvesting

update 04-11-2006

Een goed, functioneel gebouw op een voor de specifieke activiteiten geschikte locatie, is van levensbelang voor het instandhouden en het werk van onze vereniging. Een goede huisvesting is essentieel voor de activiteiten. Het gebouw en de omgeving wordt dan ook intensief gebruikt. Helaas voldoet onze huidige accommodatie niet meer.
In een samenwerkingsverband tussen de KAKO, Reddingsbrigade en de Dorus Rijkersgroep is een plan ontwikkeld voor gezamenlijke huisvesting. Er zijn ontwerpen gemaakt voor de locatie Bergsche Hoeve.
De locatie aan de Bergsche Hoeve voldoet volledig aan de behoeften van de drie verenigingen.

  • Op maat gemaakt gebouw met activiteitenruimte, werk- en onderhoudsruimte en opslag
  • Voldoende speelterrein buiten in een veilige, natuurlijke omgeving
  • Aan de rand van de wijk Ruwaard, goed per fiets voor de kinderen bereikbaar
  • Op loopafstand van de geffense bossen
  • geschikt voor verhuur aan andere scoutinggroepen
add news